سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
میزان
به منظور آشنایی عزیزان با مفاهیم حقوقی و چنانچه نظر و پیشنهادی دارند ارسال فرمایند
 
 

 

490- هیات دارای چند عضو است و توسط چه کسی منصوب می شوند؟

ج) هیأتهای بدوی و تجدید نظر متشکل از 3 عضو اصلی و یک یا دو عضو علی البدل هستند که به استناد ماد 2 قانون رسیدگی به تخلفات اداری  برای مدت سه سال ازسوی وزیر یا بالاترین مقام سازمان انتخاب و انتخاب مجدد  آنان بلامانع است. احکام انتصاب  اعضاء  با امضای وزیر صادر می گردد.

491- آیا رعایت نکردن حجاب تخلف اداری محسوب می شود؟

ج) بر اساس بند 20 ماده 8 قانون رسیدگی به تخلفات اداری ، رعایت نکردن حجاب اسلامی تخلف اداری محسوب می شود . بر اساس ماده4 قانون رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباسهایی که استفاده از آنها در ملا عام خلاف شرع است  و یا عفت عمومی را جریحه دار می کند مصوب 65:

کسانی که درانظار عمومی وضع پوشیدن لباس و آرایش آنان خلاف شرع و یا موجب ترویج فساد و یا هتک عفت عمومی  باشد ،توقیف و خارج از نوبت در دادگاه صالحه محاکمه و حسب مورد به یکی ازمجازاتهای مذکور در ماده2 محکوم می گردند.

تبصره ماده2: درصورتی که مجرم کارمند دولت باشد علاوه بر یکی ازمجازاتهای فوق به یکی از مجازاتهای زیر محکوم می شود:

انفصال موقت به مدت 2 سال

اخراج و انفصال از خدمات دولتی

محرومیت استخدام به 5 سال در کلیه وزارتخانه ها

هم چنین به استناد بخشنامه 117964/1604- 28/7/82 دبیر هیات عالی نظارت:

رعایت نکردن حجاب اسلامی (خواهران) ، و پوشش اسلامی (برادران) که به موجب بندهای 20 و 21 ماده 8 قانون رسیدگی  به تخلفات اداری مصوب 1373 تخلف اداری محسوب می شود مقید به محیط دستگاه متبوع کارمند نیست و بیرون از محیط ادارات را نیز شامل می شود..

492- ابلاغ واقعی یعنی چه؟

ج) یعنی ابلاغ اوراق ، مستقیما" به شخص مخاطب(شخصی که نامش در برگ ذکر شده است) ابلاغ گردد.

493- ابلاغ به بستگان یا خادم متهم چگونه است؟

ج) فقط در اقامتگاه (محل سکونت) متهم باید انجام شود.البته ملاک ،آخرین آدرسی است که متهم اعلام کرده است.(ماده 91 قانون) و باید در ذیل برگ مربوط قید شود که : در محل سکونت نامبرده ابلاغ شد.

494- آیا به مستاجر متهم هم می توان ابلاغ داد؟

ج) خیر.

495- اگر بستگان یا خادم متهم از گرفتن ابلاغ امتناع کرد تکلیف چیست؟

ج) اعلامیه ای خطاب به متهم در دونسخه به شرح ذیل تنظیم ، یک نسخه از آن را درمحل سکونت وی چسبانده و نسخه دیگر، همراه با برگ ابلاغ که مراتب نبودن متهم در محل و امتناع بستگان را متذکر شده ، و مامور ابلاغ آن را امضاء کرده است به  هیات ارسال می گردد(ماده 93 قانون):

496- درصورت امتناع متهم از گرفتن ابلا غ ، تکلیف چیست؟

ج) مامور ابلاغ ، مراتب امتناع متهم را در ابلاغ نامه قید کرده ، امضاء می کند  و به هیات ارسال می دارد(عبارت اخیر ماده 90 قانون)

497- اگر در محل سکونت متهم ،نه خودش ونه بستگان و خادمش حضور نداشته باشند ، ابلاغ را چگونه باید انجام داد؟

ج) همان طور که قبلا" پاسخ داده شد اعلامیه ای در دو نسخه خطاب به متهم تنظیم ویک نسخه را درمحل سکونت وی چسبانده ونسخه دیگر همراه برگ ابلاغ  به هیات ارسال می گردد(متن اعلامیه در سوالات قبل ذکر شده است)،در اعلامیه مذکوربجای جمله " و ساکنین از گرفتن برگ فوق الذکر امتناع نمودند" ، جمله " هیچکس در محل نبود " نوشته شود و ثانیا" یک نوبت هم به مدت یک ماه در روزنامه کثیر الانتشار منتشر گرد(ماده 94 قانون آئین دادرسی مدنی)

498- درمواردی که اعلامیه درب منزل متهم نصب یا تحویل بستگان می شودتاریخ ابلاغیه ازچه زمانی محسوب می شود؟

ج) به استناد ماده 96 قانون آئین دادرسی مدنی :تاریخ چسباندن یا تحویل به بستگان ، تاریخ ابلاغ محسوب می شود

499- درمواردی که ابلاغ ازطریق روزنامه است تاریخ ابلاغ ازچه زمانی محسوب می شود؟

ج) چنانچه پس از تاریخ یک ماه از درج آگهی در روزنامه متهم مراجعه نکرد ، ابلاغ قانونی انجام شده است.

500- چه کسانی نمی توانند امر ابلاغ را انجام دهند؟

ج) به استناد ماده  106 قانون آئین دادرسی مدنی : وقتی که متهم با مامورابلاغ قرابت سببی یا نسبی تادرجه سوم از طبقه دوم داشته باشد و یا دعوای مدنی یا جزائی داشته باشند. نمی تواند امر ابلاغ را عهده دار شود.

501- در زمان ابلاغ اتهام یا رای صادره در ذیل برگ ابلاغ اتهام یا رای صادره چه مواردی بایدقیدگردد؟

ج) تاریخ ابلاغ ( به حروف باید نوشته شود)، نام گیرنده ابلاغ (چنانچه به  بستگان  ابلاغ شود باید نسبت شخص تحویل گیرنده با متهم  و هم چنین اینکه در محل سکونت ابلاغ شده است، قید گردد)، امضا گیرنده ، نام مامور ابلاغ، امضا مامور ابلاغ

502- چه مدارکی درزمان معرفی متخلف ، می بایستی به هیات ارسال گردد؟

ج) 1- فرم گزارش تخلف 2- فرم 502 3- آخرین حکم کارگزینی 4- فرم عملکرد کلی که توسط حراست تکمیل می گردد .

هم چنین ضروری است که تخلف متهم بطور مشخص و منجز ، تاریخ وقوع تخلف  در فرم گزارش تخلف قید گرددو  مستندات و مدارک کامل ارسال گردد .لازم به ذکر است فرمی که در آن تخلف به شکل کلی گوئی و مبهم نوشته شده باشد عودت داده می شود.ضمنا" بایستی اصل اوراق یا کپی برابر اصل شده اوراق ارسال گردد.درمورد تخلفات ثبت نامی ، ارسال فرم کمیسیون خاص نیز مورد نیاز است

503- کدام یک از آرای صادره نیاز به حکم اجرائی ندارند؟

ج) رای اخطار کتبی بدون درج در پرونده  و  رای توبیخ کتبی با درج در پرونده  ، نیاز به حکم اجرائی ندارند.

هم چنین در خصوص این دو رای نیاز به صدور اخطار یا توبیخ از طرف اداره نمیباشد.

504- تاریخ صدور حکم اجرائی آرای قطعی چه زمانی است؟

حکم اجرائی آرای قطعی ، بایستی هم زمان با ابلاغ به متهم  صادر و اجرا گردد.، هم چنین  در صورتی که متهم در حالت آماده بخدمت باشد ، با ابلاغ رای قطعی ، حکم آماده بخدمت وی لغو می شود(تبصره 3 ماده 13 قانون هیات)

505- حکم اجرائی آرای قایل پژوهش چه زمانی باید صادر گردد؟

 ج) در صورتی که متهم در مهلت مقرر قانونی (1 ماه) به رای خود اعتراض نکرده باشد ، پس از 30 روز از تاریخ ابلاغ  حکم اجرائی صادر و اجرا می گردد.و چنانچه در مهلت مقرر قانونی به رای اعتراض کرده باشد ، پس از صدور رای هیات تجدید نظر و ابلاغ آن به متهم ، حکم اجرائی صادر و اجرا می گردد( آرای هیات تجدیدنظر از نوع آرای قطعی  هستند که می بایستی همانند آرای قطعی ، هم زمان با ابلاغ رای و امضا توسط متهم ،حکم اجرائی صادر و اجرا گردد)

506- وضعیت کارمندی که به رای قابل پژوهش هیات بدوی اعتراض کرده چگونه است؟

ج) در صورت اعتراض به رای قابل پژوهش ، رای هیات قابل اجرا نیست و وضعیت کارمند همانند قبل از صدور رای می باشد و چنانچه متهم در حال غیبت است ، همزمان با اعتراض باید مشغول بکار گردد وگرنه مجددا" مرتکب تخلف جدید(غیبت)

می شود و اداره مربوطه باید مجددا" اعلام تخلف کند و لازم است مسئول کارگزینی این موضوع را به متهم تفهیم کند .

ضمنا" هر گونه تغییر حالت استخدامی نسبت به کارمندانی که در هیات پرونده دارند و هنوز منتهی به رای قطعی  نشده است ممنوع می باشد مگر با رعایت تبصره ماده 16 آئین نامه .

507- رسیدگی به پرونده همکارانی که دچار مشکلات روحی و روانی هستند به چه طریق صورت می گیرد؟

ج) نظر به اینکه جنون به هر درجه که باشد از علل رافع مسئولیت محسوب می شود و شخص در این حالت مسئول اعمال خود نیست چنانچه طبق نظر کمیسیون پزشکی ، افراد مورد نظر مشمول حالت مذکور باشند رسیدگی به اتهام این افراد وجاهت قانونی ندارد و در صورتی که پس از تشکیل پرونده ، موضوع معلوم گردد باید پس از تحصیل نظریه پزشکی ، پرونده مختومه شود و مراتب جهت طی مراحل لازم برای اعمال از کارافتادگی کارمند به کارگزینی ارسال گردد.

508- در خصوص افراد بازنشسته شاغل درآموزش و پرورش آیاهیات صلاحیت رسیدگی را دارد؟

ج) به استناد مفهوم مخالف ماده 15 قانون ، نظر به اینکه افراد بازنشسته ، کارمند رسمی آموزش و پرورش محسوب نمی گردند . هیاتها حق رسیدگی به تخلفات آنها را ندارند مگر مواد مندرج در بندهای 34 الی 38 ماده 8 قانون

509- چنانچه پس از بررسی هیات ، تخلف متهم محرز نگردد ، آیا متهم می تواند تحت عنوان گزارش خلاف واقع به هیات شکایت یا درمراجع قضائی اعاده حیثیت کند؟

ج) اگرشاکی دارای مقام اداری است و با این تصور که انجام فعل توسط کارمندان را تخلف تلقی نموده و گزارش تخلف نماید ، چنانچه پس از بررسی ،هیات  تشخیص دهد فعل صورت گرفته تخلف نبوده است ، گزارش دهنده متخلف محسوب نمی شود

اما اگر گزارش داده شده کلا" خلاف واقع و باسوء نیت  واز روی عمد باشد و وقوع آن توسط هیات محرز نگردد با شکایت شاکی تحت عنوان گزارش خلاف واقع در امور اداری قابل رسیدگی است و چنانچه  مشکی عنه مدعی باشد گزارش دهنده

(شخص حقیقی یا حقوقی) با قصد هتک حیثیت وعناوین مجرمانه مانند توهین وافتراو... اقدام به ارایه گزارش نموده ، موضوع قابل پیگیری در مراجع قضائی است.

510- دراجرای ماده19 چنانچه شاکی درخواست عدم ارجاع موضوع به مراجع قضائی را نماید آیا بازهم موضوع به مراجع قضائی ارجاع می گردد؟

ج) مطابق ماده19 هیات باید موضوعاتی که عناوین مجرمانه دارند را برای رسیدگی به  اصل جرم به مرجع قضائی صالح ارسال دارد و رضایت شاکی در این مرحله مانع از ارسال آن به مرجع قضائی نمی گردد،بلکه شاکی می تواندباحضور درمرجع قضائی ،مطابق قوانین کیفری اعلام گذشت نماید.

511- چنانچه همکارانی جهت احقاق حقوق خود از رفتن به کلاس خودداری کنند تکلبف چیست ؟

ج) چنانچه موضوع مذکور قابل تطبیق با یکی از عناوین بندهای 32 و 33 ماده 8 قانون باشد هیاتها مکلف به رسیدگی هستند و در غیرابنصورت موضوع منطبق بر بند19 (تعطیل خدمت در اوقات مقرر اداری )ماده 8 قانون  قابل رسیدگی است.

512- رسیدگی به پرونده متهمینی که دارای پرونده سنگین در مراجع قضائی بوده وسیدگی به آنها مدت زیادی به طول می انجامد در هیاتها چگونه است؟

ج) وفق ماده 19 قانون ، هیات مکلف است مستقل از مراجع قضائی ، موضوع را از حیث تخلف اداری رسیدگی ورای مقتضی را صادر  نماید و چنانچه رای مراجع قضائی ، برائت باشد ، وفق ماده 19 ،طبق ماده 24 قانون عمل نماید.لیکن پروند های حساس مانند قتل و امثال آن بهتر است تاپس از صدور رای مراجع قضائی مفتوح باشد و سپس برابر ماده 19 قانون اقدام گردد.

513- آیا مجازات اخطار کتبی بدون درج درپرونده در پاداش پایان خدمت تاثیر دارد؟

مطابق بخشنامه شماره 50994/1604- 25/3/82 دبیرخانه هیات عالی نظارت:

... مجازات اخطار کتبی بدوت درج در پرونده استخدامی را از مصادیق تنبیهات اداری مندرج در قانون پرداخت پاداش پایان خدمت ... محسوب ننموده و باعث محرومیت مستخدم محکوم شده به مجازات ... از دریافت پاداش یاد شده نمی گردد.

514- اگر روسای ادارت برخلاف دستورالمعل اقدام به لغو ابلاغ مدیران مدارس نمایند نحوه پیگیری چگونه است؟

ج) تحت عنوان نقض قوانین و مقررات مربوط ، قابل طرح و رسیدگی در هیات می باشد.

515- تخلف مستخدمین آموزش و پرورش مامور در سایر سازمانها و دستگاهها چگونه پیگیری می گردد.؟

ج) مطابق تبصره 1 ماده 8 آئین نامه اجرائی قانون ، رسیدگی به تخلفاتی که در محل ماموریت مستخدم واقع شده است بر عهده هیاتهای محل ماموریت است.

516- آیا صدور چک بلامحل تخلف اداری محسوب می شود؟

ج) صدور چک بلامحل فی نفسه یک از موضوعات تخلفات اداری محسوب نمی گردد و قابل طرح ورسیدگی در هیاتها نمی باشد ، مگر اینکه صادر کننده چک که از کارمندان مشمول قانون می باشد از عمل خود قصد وانگیزه خدعه و فریب  داشته باشد و فعل وی دارای آثار سوء اداری و اجتماعی (مانند مراجعه طلبکاران به محیط ادار ی و محل کار کارمند و انعکاس موضوع در اداره و اجتماع ) باشد در غیراینصورت می تواند ازمصادیق اعمال و رفتار خلاف شئون شغلی یا اداری محسوب و تحت همین عنوان ابلاغ اتهام و رسیدگی می گردد.

517- نحوه برخورد با آرای شعبات دیوان که تناقص دارند چگونه است ؟ و با آرایی که  استخدام فرزند را جایگزین پدر صادر می­نماید چگونه باید برخورد کرد؟ 

پاسخ : در صورت تناقص در آرای دیوان بهترین راه ممکن ، ارایه آرای متعارض به ریاست دیوان عدالت جهت صدور رای هیات عمومی است .ضمنآ دستورالعملی جهت استخدام فرزند جایگزین پدر وجود ندارد.

518-همکاری باوجود عدم رضایت دستگاه از عملکرد وی  از گزینش  پاسخ مثبت دارد در صورت شکایت ایشان به دیوان پاسخ مستند سازمان چیست ؟

پاسخ : با توجه به اینکه مقرر شده بود که در صورت رضایت از عملکرد همکار نسبت به ارسال اسامی افراد به گزینش جهت تغییر وضعیت اقدام شود ، حال پس از دریافت نظر مثبت گزینش امکان عدم تغییر وضعیت نمی باشد. علی ایحال در صورت تخلف وکم کاری می توان نامبرده رابه هیات رسیدگی به تخلفات اداری معرفی نمود .

519- آیا در صورت اعمال ماده ( 18 ) آراء دیوان قطعی و لازم الاجراء است ؟

 پاسخ : آراء صادره از شعب دیوان وفق ماده ( 7 ) قانون دیوان عدالت اداری ( مصوب 1385 ) ، قطعی می باشد ، لیکن چنانچه رأی صادره وفق مواد ( 16 ) و ( 18 ) قانون یاد شده واجد اشتباه شکلی یا ماهوی و اشتباه بین شرعی یا قانونی باشد ، دستگاه می بایست با توجه به وجود اشتباهات مزبور ، دادنامه را با قید اشتباهات مزبور و دلایل و مستندات مربوطه جهت طرح آن در شعب تشخیص و نقض آن و صدور رأی مقتضی به ریاست دیوان عدالت اداری منعکس نماید.

520 - آیا قانون گزینش مصوب 14/06/74  از زمان اجراء شدن قانون مدیریت خدمات کشوری لازم الاجراء می باشد یا خیر؟

 پاسخ: باستناد تبصره 4 ماده 42 قانون فوق الذکر قوانین و مقررات گزینش به قوت خود باقی می باشد.

521 -  افرادی که عضو هیات تخلفات بوده و در حال حاضر مدت عضویت آنان به پایان رسیده کسر درصد فوق العاده مذکور چگونه خواهد بود؟

پاسخ : با توجه به اینکه تفاوت تطبیق در سال 88 ثابت می باشد در نتیجه تا پایان سال 88 کسر فوق العاده مذکور امکان پذیر نمی باشد.

522-  با توجه به عدم وجود پارامتر « حقوق مبنا »  در تعیین حقوق و مزایای کارکنان در حال حاضر ، خواهشمند است راجع به نحوه اجراء حکم « بازخرید خدمت با پرداخت 30 تا 45 روز حقوق مبنا » صادره از هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری موضوع بند ( ح ) ماده ( 9 ) قانون رسیدگی به تخلفات اداری ، سازمان را راهنمایی فرمائید : 

 پاسخ : در این خصوص به ردیف  (2 ) بند ( ب ) دستور العمل شماره 34088/17/200 مورخ 10/4/88      دبیرخانه هیأت عالی نظارت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری ( موضوع تعیین وضعیت و نحوه اجرای برخی تنبیهات اداری موضوع ماده ( 9 ) قانون رسیدگی به تخلفات اداری ) که طی نامه شماره 866/3 مورخ 22/4/88 توسط دفتر هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری به کلیه استانها نیز ابلاغ گردیده است مراجعه شود .

523 - با عنایت به حذف « گروه » از حکم کارگزینی کارکنان به جهت عدم وجود آن در قانون مدیریت خدمات کشوری و دستور العمل مربوط به آن ، خواهشمند است نحوه اجراء حکم « بازنشستگی ............. با تقلیل یک یا دو گروه » صادره از هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری موضوع بند (ط) ماده ( 9 ) قانون رسیدگی به تخلفات اداری را به سازمانها اعلام نمائید .

 پاسخ : با توجه به ردیف ( 4 ) بند ( ب ) دستور العمل شماره 34088/17/200 مورخ 10/4/88دبیرخانه هیأت عالی نظارت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری اقدام لازم معمول فرمائید .

524 - پرونده کارکنانیکه درهیئت های رسیدگی به تخلفات اداری قابل بررسی و صدور رأی می باشد ( رسمی ، ثابت ، دائم ، پیمانی ) را اعلام نمائید؟

 پاسخ : مطابق ماده 97 قانون مدیریت خدمات کشوری که رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و تعیین مجازات آنان را وفق قانون رسیدگی به تخلفات اداری ( مصوب 1372 ) اعلام نموده است ووفق تبصره ماده ( 1 ) آیین نامه اجرایی قانون اخیرالاشعار موضوع مصوبه شماره 26222/ت304هـ مورخ 2/8/73 هیأت وزیران ، کارمندان مشمول رسیدگی منصرف به کارمندان رسمی، ثابت ، دایم، پیمانی و قراردادی گردیده است . لذا تنها پرونده کارکنان مزبور در هیئت مزبور قابل رسیدگی می باشد . قابل ذکر است  همکاران قراردادکار مشخص که به نوعی با آنان قرارداد منعقد می گردد نیز مشمول حکم ماده مزبور خواهند بود .

525 -با توجه به اینکه دیوان اعتقاد دارد اعمال ماده 18 مانعی برای عدم اجرای رأی نیست ،آیا می توانید توضیحی در این رابطه بفرمائید ؟

 ج-  اجرای رای صادره قطعی و لازم الاجرا است ولیکن پس از اجراء می بایست اقدامات قانونی مورد نیاز صورت پذیرد  تا در صورت وصول نظریه یا رای اصداری بر خلاف نظریه اول ، نسبت  به اصلاح اجراء آن اقدام شود.

526 -با توجه به رأی جدید وحدت رویه دیوان که ملاک محاسبه سوابق قبلی افراد در تأمین اجتماعی ، حقوق زمان اشتغال   می باشد ، آیا تأمین اجتماعی مدعی جریمه تأخیر خواهد بود و یا اینکه در ضوابط مورد عمل تأمین اجتماعی جریمه مد نظر می باشد؟

ج- محاسبه و پرداخت حق بیمه و کسور بازنشستگی با توجه به توافق انجام شده صورت خواهدپذیرفت لذاپیگیری جریمه توسط سازمان تامین اجتماعی منتفی است . ضمنا در رابطه با رای واصله نیز در صورت قبول شعب مبنی بر محاسبه کسور بر اساس حقوق زمان اشتغال ، جریمه منتفی خواهد بود.

527 -آیا گرفتن سوء  پیشینه نیروهای جدید الورود مانند نیروهای شرکتی ، سرباز و ... با توجه به نظریه گزینش بازهم  نیاز است یا می توان به نظر گزینش استناد کرد ؟

ج-نظر گزینش ملاک ورود فرد جهت خدمت به دستگاه می باشد.

528 -براساس مکاتبه دیوان محاسبات با سازمان جهاد کشاورزی استان و ... بایستی حق جذب مناطق کمتر توسعه یافته در حکم کارگزینی با توجه به مصوبه 10/4/88 قطع نماید . خواهشمند است در این خصوص راهنمایی فرمائید ؟

ج- با عنایت به اینکه ملاک عمل در رابطه پرداخت فوق العاده جذب مناطق محروم مربوط به سال 86 و 87 ، بخشنامه به شماره 8346/250 مورخ 2/6/88 و در سال 88 به دلیل عدم وصول مصوبه مزبور در بند 2 مصوبه شماره 76294/ت 36095 هـ مورخ 10/4/88 هیچ گونه پرداختی در این زمینه امکان پذیر نبوده است فلذا پرداختی در سال 88 به عنوان فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته صورت نپذیرفته که وزارت موظف به کسر مبلغ مورد اشاره از حکم سال 88 باشد.

529:  آیا حق مسکن موضوع ماده 40 قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1384/8/15 مجلس شورای اسلامی در حداکثر حقوق موضوع ماده یک لایحه قانونی مربوط به حداکثر و حداقل حقوق مستخدمین شاغل و بازنشسته و آماده بخدمت مصوب 1358/2/4 شورای انقلاب اسلامی منظور می ‌   گردد؟

جواب:  به تصریح ماده یک مذکور، حق مسکن مقرر در ماده 40 مزبور در حداکثر حقوق موردبحث منظور می ‌ گردد و پرداخت آن علاوه بر رقم حداکثر حقوق موضوع ماده یک پیش ‌ گفته مجوزی ندارد. سئوال:  آیا فوق ‌ العاده مخصوص مستخدمین پیمانی در محاسبه حداکثر حقوق موضوع ماده یک لایحه قانونی مربوط به حداکثر و حداقل حقوق مستخدمین شاغل و بازنشسته و اماده بخدمت مصوب 1358/2/4 مؤثر واقع می ‌ گردد؟                                                                                       

530:  آیا فوق ‌ العاده مخصوص مستخدمین پیمانی در محاسبه حداکثر حقوق موضوع ماده یک لایحه قانونی مربوط به حداکثر و حداقل حقوق مستخدمین شاغل و بازنشسته و اماده بخدمت مصوب 1358/2/4 مؤثر واقع می ‌ گردد؟

جواب:  با عنایت به عبارت «پرداختی ‌ های ماهانه دیگر»مندرج در ماده یک لایحه قانونی مذکور، فوق ‌ العاده مخصوص مستخدمین پیمانی جزو حداکثر حقوق محاسبه می شود.

531 : ‌ آیا اشتغال به کار مجدد کارمندان مستعفی در شرکتهای دولتی مجاز است ؟ ‌

جواب : ‌ از آنجا که اشتغال مجدد کارکنان مستعفی، استخدام جدید تلقی می شود، لذا هرگونه بکارگیری در شرکتهای دولتی منوط به اخذ مجوز از هیات محترم وزیران و مراجع ذیصلاح می باشد.

532: لطفا ً ‌ در خصوص بازخریدی مرخصی افراد در زمان بازنشستگی توضیح دهید ؟

جواب : مستخدم می تواند به هنگام بازنشستگی حقوق و فوق العاده های مربوط به ایام مرخصیهای استحقاقی استفاده نشده خود را تقاضا نماید. ضمناً به کارکنان قراردادی در پایان قرارداد در صورتیکه از مرخصی استحقاقی خود استفاده ننموده باشند حقوق و مزایای آن قابل پرد-- اخت خواهد بود.

533 : من در یک شرکت دولتی شاغل و دارای 23 سال سابقه کار تخصصی (در طرحهای عمرانی) می باشم، لطفا" در مورد اینکه بازخریدی شامل این جانب(با این سابقه) ‌ می شود یا خیر؟

جواب : به استناد ماده 74 قانون استخدام کشوری  و تبصره های مرتبط با آن در مشاغل تخصصی (سوابق بالای 20 سال) قابل بررسی نمی باشد.

534 : فرض نمایید فرد شاغلی در شرکتهای دولتی وزارت نیرو حقوق و مزایای خود را از محل طرحهای عمرانی دریافته داشته و حال در نظر باشد ردیف اعتباری وی از طرح به جاری تغییر کند موضوع به چه نحوی امکانپذیر است ؟ ‌

جواب : از آنجا که تغییر ردیف اعتباری از طرح به جاری استخدام جدید تلقی می شود، لذا هرگونه بکارگیری نیروی انسانی در شرکتهای دولتی منوط به اخذ مجوز از هیأت محترم وزیران و مراجع ذیصلاح می باشد.

535 : آیا افراد بازخرید شده می توانند مجدداً جذب گردند؟

جواب : بر اساس ماده 8 قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی دستگاههای دولتی مصوب 27/10/66 برگشت به کار افراد بازخرید شده بصورت مستمر امکان پذیر نبوده و در صورت نیاز به خدمات اینگونه افراد صرفاً بصورت مدت معین و پس از اخذ مجوز بکارگیری از هیأت محترم وزیران درخواست صورت می گیرد.

534 : لطفاً ‌ در خصوص امتیازات استخدامی (رتبه یا امتیاز تشویقی) ایثارگران (که به مدت یکسال متوالی یا متناوب در جنگ شرکت نموده اند) توضیح فرمایید.

جواب : کارکنان از بابت ایثارگری مجموعاً می توانند حداکثر از دو رتبه یا امتیاز تشویقی علاوه بر بخشنامه شماره 100/50/21203 مورخ 17/3/85 ( ‌ تجدید نظر شده) ‌ بهره مند گردند.

535: آیا فوق العاده جذب شاغلین در مناطق محروم شامل شرکتهای توزیع نیروی برق نیز می شود ؟

جواب : برابر ضوابط و مصوبات، فوق العاده مزبور در مورد مستخدمین رسمی قانون استخدام کشوری و کارمندان ثابت شرکتهای دولتی قابل اعمال است. اگر متقاضی مزبور در شرکت توزیع نیروی برق کهگیلیویه و بویر احمد شاغل بوده و حقوق و مزایای خود را بر مبنای ضوابط شرکت مزبور که تابع قانون کار است دریافت می دارد. این فوق العاده شامل وی نمی شود.

536 : آیا حق اولاد به کلیه کارگران تابع قانون کار  قابل پرداخت است ؟

جواب : چون حق اولاد به کارگر بیمه شده تامین اجتماعی تابع قانون کار اعم از زن و مرد قابل پرداخت بوده و حنی اگر زن و شوهر در یک شرکت تابع قانون کار شاغل باشند به هر دو آنها حق اولاد قابل پرداخت است .

537 : پاداش پایان خدمت کارمندان قراردادی به هنگام خاتمه خدمت به چه میزان است؟

جواب : به کارمندان قراردادی به هنگام خاتمه خدمت در ازای هر سال سابقه خدمت قابل قبول در سطح صنعت آب و برق (شرکتهای دولتی) یک ماه آخرین حقوق و مزایا مستمر با استناد بخشنامه شماره 100/50/22774 مورخ 22/3/85 قابل پرداخت می باشد.

538 : انتقال از شرکتهای وابسته به وابسته تحت چه شرایطی امکان پذیر می باشند؟

جواب : بر اساس آئین نامه نیازسنجی و تأمین نیروی انسانی، با موافقت بالاترین مقام دو شرکت مبدأ و مقصد و پس از تسویه حساب کامل و با هماهنگی مادرتخصصی شرکت مقصد انجام پذیر می باشد.

539- تمدید قرارداد همکاران مشمول قرارداد پیمانی را قانونگذار با شرایطی ذکر کرده نظر آن دفتر چیست؟

 پاسخ: باعنایت به اینکه تا کنون دستورالعمل راجع به تمدید قرارداد همکاران پیمانی به دستگاههای اجرایی واصل نشده بنابراین ملاک عمل ماده 49 قانون خدمات کشوری میباشد در ضمن این مهم در برنامه نرم افزاری لحاظ شده که عنقریب در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

540 - آیا تمدید قرارداد همکاران پیمانی مستلزم اخذ نظریه گزینش است؟  پاسخ:"ماده (2) آئین نامه اجرایی قانون گزینش کشور مصوب 25/5/77 "  امر گزینش را صرفاً درباره داوطلبان ورود به خدمت مقرر نموده است لذا برای تمدید قرارداد نیازی به اخذ تائیدیه گزینش نمی باشد.شایان ذکر است در صورتیکه در تاییده اولیه از سوی گزینش چنانچه مدت قیدشده باشد میبایست بر اساس نظریه گزینش اقدام شود.

541 - آیا به همکارانی که به صورت پیمانی در دستگاه فعالیت می نمایند می توانند با استعفاء قطع خدمت نمایند؟

  پاسخ: باستناد مفاد ماده 48 قانون مدیریت خدمات کشوری بهره مندی از استعفاء جهت قطع خدمت فقط مختص همکاران رسمی می باشد و هر گونه قطع خدمت همکاران پیمانی با استعفاء بر خلاف قوانین و مقررات موضوعه می باشد. لازم است چنانچه همکاران پیمانی آن سازمان بواسطه استعفاء با آن سازمان قطع خدمت نموده اند نسبت به اصلاح احکام کارگزینی آنان اقدام نمایند.

542 - پرداخت حق سنوات مربوط به سالهای قبل نیروهای قرارداد کار مشخص به چه صورتی است ؟

  پاسخ : حق سنوات نیروهای مذکور بابت هر سال خدمت یک ماه مزد ثابت بر اساس مزد  سال 88 قابل پرداخت می باشد.

543 - بکار گیری نیرو بعنوان قرارداد کار معین چگونه است ؟ 

پاسخ : نحوه بکارگیری نیروهای مذکور کمافی السابق قابل پیگیری می باشدمگر اینکه عدم بکارگیری بنا به تشخیص  دستگاه باشد که از طریق بخشنامه باطلاع خواهد رسید .

544 - بکارگیری نیروهای قرار داد کار مشخص و معین به چه صورتی است ؟ 

پاسخ : بکار گیری نیروهای مورد نظر بر اساس مقررات ابلاغی بوده و لیکن تعداد همکاران با عنوان قرارداد کار مشخص و معین چه مربوط به سالهای گذشته و چه در سال جاری نباید از 10% پست های سازمانی مصوب و قابل تخصیص آن واحد بیشتر باشد. لذا در زمان عقد قرارداد بایستی درصد مذکور در نظر گرفته شود.

545 - با توجه به عدم امکان افزایش رقم تحت عنوان سایر در احکام نیروهای قرار داد کار مشخص علت درج این عنوان در حکم چیست؟

  پاسخ : همانگونه که بند 8 بخشنامه شماره 4468/200 مورخ 7/4/88 معاون محترم وزیر نیز تاکید گردیده است. پرداخت مزایای رفاهی در صورت تامین اعتبار و رضایت از عملکرد همکار صرفآ در فیش حقوقی افراد بر اساس بند 5/5 به عنوان سایر  قابل پرداخت خواهد بود .  لذا در صورتی که مبلغ مزبور قرار بود در حکم درج گردد , در هر صورت می بایست پرداخت گردد و دیگر بحث در صورت اعتبار و رضایت از عملکرد فرد منتفی می نمود.

546 -آیا نگهبانان قرارداد کار مشخص به علت ضرورت کار می توانند مشمول بند 11 قرارداد کار مشخص از اضافه کار مربوطه استفاده کنند؟

  پاسخ : نیروهای مذکور می توانند تا سقف 25 درصد مبلغ کل قرارداد برای طول مدت قرارداد اضافه کار دریافت نمایند.

547 - آیا ارتقاء مدرک تحصیلی نیروهای قرارداد کار مشخص و پرداخت پاداش ازدواج به آنان امکانپذیر می باشد یا خیر ؟  

پاسخ : ارائه مدرک تحصیلی جدید موجب ارتقاء و تغییر شغل همکاران مزبور نبوده و در حکم کارگزینی آنان تأثیری ندارد . پاداش ازدواج به اینگونه همکاران امکانپذیر نمی باشد .

548 - با توجه به مشخص نبودن نرخ اضافه کاری  همکاران قراردادمشخص ، نحوه اقدام چگونه است ؟ 

پاسخ : مبلغ اضافه کار ساعتی همکاران قرارداد مشخص براساس ضوابط زیر تعیین و برقرار می گردد :

میزان ساعت کار اضافی ×   مزد فرد =  مبلغ اضافه کار همکاران قرارداد کار مشخص مشروط بر اینکه از سقف 25% مبلغ کل قرارداد ( حقوق و مزد ) بیشتر نباشد.

549 - سقف مزایای قابل پرداخت به کارکنان قرارداد کار مشخص چگونه است ؟ 

 

پاسخ : میزان سقف جهت پرداخت مزایای نیروهای مذکور با توجه به اعتبارات استانی خواهد بود.




موضوع مطلب :

ارسال شده در تاریخ : چهارشنبه 93 دی 10 :: 7:12 عصر :: توسط : ایرج بهشتی نژاد

درباره وبلاگ
من وکیل کانون وکلای فارس هستم و در زمینه دعاوی حقوقی و کیفری واداری بخصوص دعاویی مطرح شده درهیات های حل اختلاف ادارات دولتی ، شکایت های مربوط به امور درمانی و تعزیرات ؛دیوان عدالت اداری و تنظیم انواع قراردادها و همچنین پرونده های مطرح شده در شوراهای حل اختلاف تجربه مفیدی دارم که می توانم کمک خوبی به هم وطن های خودم بنمایم مدت 12 سال رئیس یکی از شعب شورای حل اختلاف و کارشناس حقوقی دانشگاه علوم پزشکی بودم
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 129
بازدید دیروز: 63
کل بازدیدها: 188366